Weerbaarheidstraining voor kinderen

Rots & Water training is een weerbaarheidstraining voor kinderen. In deze training leren kinderen hun eigen grenzen herkennen en aangeven, maar ook de grenzen van anderen respecteren. Kinderen leren zichzelf beter kennen en hun eigen keuzes te maken.
Hiervoor leren ze in de training de rots en water eigenschappen. Rots staat voor de kracht in jezelf en je eigen weg gaan. Water staat voor hoe je in verbinding staat met de omgeving, luisteren naar elkaar. Ieder kind heeft zowel rots- als watereigenschappen, in de training leer je wanneer je deze het beste in kunt zetten.

Voor wie?

Ik geef de rots en water training aan kinderen vanaf 8 jaar, die:

 • meer zelfvertrouwen willen ontwikkelen
 • last hebben van pesterijen
 • moeite hebben om door te zetten als het moeilijk wordt
 • zich lastig kunnen concentreren
 • sociaal onhandig zijn

Leren door te doen!

Rots & Water is een psycho-fysieke training, dit betekent dat kinderen leren door te doen. We oefenen met verschillende spelvormen en rollenspellen. De ervaringen bespreken we in korte kringgesprekken.

In 6 lessen van elk één uur leren kinderen:

 • Zijn/haar eigen grenzen te stellen en te bewaken
 • De grenzen van anderen te herkennen en te respecteren
 • Om op te komen voor zichzelf (“Nee” durven zeggen)
 • Steviger in de schoenen te staan (omgaan met groepsdruk en pestgedrag)
 • Dat je altijd meer kan dan je denkt
 • Zich bewust worden van lichaamstaal: wat straal je uit?

De trainingsgroepen worden -zoveel als mogelijk- ingedeeld op leeftijd en bestaan uit minimaal 6 en maximaal 12 kinderen.

Wanneer en waar?

In Utrecht: Op woensdagmiddag op de Julianaweg 418 in Utrecht (in de sportruimte bij de Zwangere Zaak).
Hier starten twee keer per jaar nieuwe trainingen: in het voorjaar en in het najaar.

Bij de nieuwsberichten kun je terugvinden wanneer er weer een nieuwe groep start en op welke tijd.

Rots en Water training op scholen

We geven de Rots en Water training ook op scholen. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van de groepsgrootte en de wensen van de school. Wij maken hiervoor in overleg met de school een voorstel op maat.

Rots en Water training individueel

Soms past een individuele training beter bij een kind. Bijvoorbeeld vanwege de leervraag, omdat een kind zelf liever niet in een groep aan zijn of haar doelen werkt, of omdat er meerdere doelen voor een kind zijn waardoor een individuele training beter past.

Bij een individuele training maak ik gebruik van dezelfde oefeningen als in de groepstraining, maar stem ik deze helemaal af op de leerdoelen van het kind. Je kind krijgt dus –naast de individuele aandacht- een training op maat. Ervaring leert dat kinderen door de individuele aandacht vaak eerder hun doel(en) bereiken.

Kosten

De kosten voor de groepstraining bedragen € 160,- per kind voor 6 lessen van 1 uur.

De kosten voor de individuele training bedragen € 180,- voor 4 lessen, daarna kunnen -indien nodig- losse lessen worden afgenomen. Een losse les kost € 50,- per les. 

Meer weten of aanmelden?

Wil je meer weten of je kind (vrijblijvend) vast aanmelden, stuur dan een mail of neem contact op via het contactformulier.

Ervaringen van anderen lezen? Kijk daarvoor bij de referenties